Ohlédnutí za polovinou sezony 2019/20

Leden 11, 2020 / Autor: Linda Ivanová / / 0 komentářů

První polovina sezony 2019/20 je téměř za námi. Co se nám podařilo, čeho jsme dosáhli? Pojďme se ohlédnout za našimi výsledky.

 

V plném proudu je seriál turnajů okresní úrovně pod názvem O zlatou pálku. Těchto turnajů se v letoším ročníku účastní rekordní počty dětí. Velké zastoupení mají hráči KST Olomouc. Po třech odehraných turnajích se v mladší kategorii zatím nejvíce daří Martinovi Ratajskému (3. místo), Kuba Dusík je na průběžném 7. místě, Kuba Vlček na 9. místě, Sára Sovadinová je na 10. místě (nejlepší z holek). Mezi dalšími hodnocenými jsou ještě Marek Zapletal (13.), Linda Ratajská (16.), Patrik Zapletal (18.), Rút Sovadinová (19.), Julie Dusíková (23.), Ondřej Dvořák (24.). Celkem je hodonoceno 34 dětí. Zastoupení mají naši hráči i ve starší kategorii, mezi 51 hodnocenými je nejvýše v pořadí Nikolas Mirga (12.)

Novinkou letošní sezony je Hanácký pohár, seriál turnajů pro hráče z okresů Olomouc, Prostějov a Vyškov v kategoriích nejmladšího a mladšího žactva. Nejvíce bylo vidět Kubu Dusíka, který na 1.turnaji skončil na krásném 3. místě. V pořadí 2. turnaj dokonce vyhrál!!!

První body získali hráči KST Olomouc rovněž na krajské úrovni. Čtyři hráči (Martin Ratajský, Kuba Dusík, Linda Ratajská, Julie Dusíková) se zúčastnili úvodního krajského turnaje v Moravském Berouně a všichni se připsali minimálně jednu výhru. První body si připsali také Patrik Zapletal a Nikolas Mirga na krajském turnaji ve Šternberku.

Naši hráči využívají možnosti účasti na krajských turnajích mládeže Jihomoravského kraje, které se narozdíl od těch olomouckých hrají pro každou věkovou kategorii zvlášť a děti tak mají možnost soutěžního srovnání se stejně starými vrstevníky. V nejmladším žactvu si solidně vede Martin Ratajský. V Dubňanech se mu dokonce podařilo zvítězit v rámci 3. výkonnostní divize.

Spíše zkušenosti zatím získáváme na celostátních turnajích. Z KST Olomouc si účast připsali Kuba a Julie Dusíkovi a Martin a Linda Ratajští. Martinovi se podařilo získat první body dílčími vítězstvími v Havířově a v Hluku.

V našem klubu trénuje spousta dalších dětí, které teprve pronikají do stolního tenisu a soutěží se zatím neúčastní. V plném proudu je kroužek stolního tenisu pod vedením našich trenérů na ZŠ Holečkova. Do dalšího roku si přejeme spoustu šikovných a nadšených dětí a hlavně radost ze sportu.

 

 

 

 

 

 

 

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *